Medisch Contact Communicatieprijs
Kind bij de Dokter heeft de derde prijs gewonnen en een beloning van 500 euro ontvangen tijdens de uitreiking van de Stichting Voorlichting Patiënten en Medisch Contact Communicatieprijs. Volgens de jury is ons platform ‘een waardevolle bron van betrouwbare en toegankelijke informatie over de kindergeneeskunde, met onder andere podcasts en folders op jeugdjournaalniveau’.
De Stichting Voorlichting Patiënten (SVP) en Medisch Contact belonen al voor de achtste keer een zorgverlener of team van zorgverleners die aantoonbaar de communicatie met patiënten heeft verbeterd op een manier waar anderen van kunnen leren. Met deze prijs willen Medisch Contact en de SVP inspirerende initiatieven ontdekken en verspreiden, met als doel de communicatie tussen zorgverleners en patiënten te verbeteren.
Tijdens het evenement Medisch Contact Live – Taal en Geneeskunde op 27 juni 2023 vond de prijsuitreiking plaats. De jury prees Kind bij de Dokter en noemde het een waardevolle bijdrage aan betere communicatie en gezamenlijke besluitvorming in de zorg voor kinderen. De samenwerking tussen medische experts, ouders en patiëntenverenigingen werd als een sterk punt benadrukt. Bovendien merkte de jury op dat het platform ook toegevoegde waarde kan hebben in het onderwijs, bijvoorbeeld voor coassistenten.
Kind bij de Dokter is vereerd met de erkenning van Medisch Contact. We zien het als een grote waardering voor ons werk, evenals een bevestiging van de impact die we willen maken binnen de kindergeneeskunde.Â
We feliciteren AlloMedics met het winnen van de eerste prijs en Medifoor.nl met de tweede prijs. Jullie inspanningen om de communicatie in de zorg te verbeteren zijn bewonderenswaardig en waardevol. Samen dragen we bij aan een betere zorgervaring voor patiënten en zorgverleners.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor de nieuwste podcasts, onderwerpen, nieuwsitems en blogs.
Onze meest actuele medische onderwerpen
- Alle onderwerpen
- A
- B
- C
- D
- G
- H
- I
- K
- L
- N
- O
- P
- R
- S
- V
ARFID
ARFID is een eetstoornis. Als je ARFID hebt dan eet je te weinig, heel kieskeurig, of allebei. Als je kieskeurig eet, ga je bepaalde voeding uit de weg. Dit noemen we ook wel selectief eten. Als je te weinig eet, eet je wel gevarieerd, maar niet voldoende. Dit noemen we ook wel restrictief eten. Lees verder om meer te weten te komen over ARFID.
Hoesten
Hoesten komt vaak voor bij kinderen en is meestal normaal. Wanneer is er sprake van langdurig hoesten en is het nodig om hiervoor naar de dokter te gaan? Deze en veel meer vragen worden beantwoord door Rosalie Linssen (kinderarts in opleiding) en Caroline Kosterink Brackel (kinderlongarts).
Anorexia Nervosa
Anorexia Nervosa is een eetstoornis, daarbij is je eetgedrag verstoord en heb je een vertekend lichaamsbeeld. Anorexia heeft grote gevolgen voor je dagelijks leven en gezondheid. Er zijn meerdere oorzaken van Anorexia die samen een rol spelen. Wil jij hier meer over weten? Lees dan verder.
Hoofdpijn
Ieder kind heeft wel eens hoofdpijn. Wil jij weten welke soorten hoofdpijn er zijn en hoe je de alarmsignalen kunt herkennen? Lees deze folder of luister onze podcast waarin kinderneuroloog Nienke Scheurer deze en nog veel meer interessante vragen over hoofdpijn beantwoordt. Daarnaast geeft Sebastiaan (11 jaar) die zelf migraine heeft, ontzettend goede tips!