2f152bb8-23af-4e59-bde0-2c4aeacca8aa

Medisch Contact Communicatieprijs

Kind bij de Dokter heeft de derde prijs gewonnen en een beloning van 500 euro ontvangen tijdens de uitreiking van de Stichting Voorlichting Patiënten en Medisch Contact Communicatieprijs. Volgens de jury is ons platform ‘een waardevolle bron van betrouwbare en toegankelijke informatie over de kindergeneeskunde, met onder andere podcasts en folders op jeugdjournaalniveau’.

De Stichting Voorlichting Patiënten (SVP) en Medisch Contact belonen al voor de achtste keer een zorgverlener of team van zorgverleners die aantoonbaar de communicatie met patiënten heeft verbeterd op een manier waar anderen van kunnen leren. Met deze prijs willen Medisch Contact en de SVP inspirerende initiatieven ontdekken en verspreiden, met als doel de communicatie tussen zorgverleners en patiënten te verbeteren.

“Kind bij de Dokter is een waardevolle bron van betrouwbare en toegankelijke informatie over de kindergeneeskunde, met onder andere podcasts en folders op jeugdjournaalniveau”

Jury Medisch contact Communicatieprijst 2023

Tijdens het evenement Medisch Contact Live – Taal en Geneeskunde op 27 juni 2023 vond de prijsuitreiking plaats. De jury prees Kind bij de Dokter en noemde het een waardevolle bijdrage aan betere communicatie en gezamenlijke besluitvorming in de zorg voor kinderen. De samenwerking tussen medische experts, ouders en patiëntenverenigingen werd als een sterk punt benadrukt. Bovendien merkte de jury op dat het platform ook toegevoegde waarde kan hebben in het onderwijs, bijvoorbeeld voor coassistenten.

Kind bij de Dokter is vereerd met de erkenning van Medisch Contact. We zien het als een grote waardering voor ons werk, evenals een bevestiging van de impact die we willen maken binnen de kindergeneeskunde. 

We feliciteren AlloMedics met het winnen van de eerste prijs en Medifoor.nl met de tweede prijs. Jullie inspanningen om de communicatie in de zorg te verbeteren zijn bewonderenswaardig en waardevol. Samen dragen we bij aan een betere zorgervaring voor patiënten en zorgverleners.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor de nieuwste podcasts, onderwerpen, nieuwsitems en blogs.

Onze meest actuele medische onderwerpen

Alle onderwerpen
 • Alle onderwerpen
 • A
 • B
 • C
 • D
 • G
 • H
 • I
 • K
 • L
 • N
 • O
 • P
 • R
 • S
 • V

Hoofdpijn

Ieder kind heeft wel eens hoofdpijn. Wil jij weten welke soorten hoofdpijn er zijn en hoe je de alarmsignalen kunt herkennen? Lees deze folder of luister onze podcast waarin kinderneuroloog Nienke Scheurer deze en nog veel meer interessante vragen over hoofdpijn beantwoordt. Daarnaast geeft Sebastiaan (11 jaar) die zelf migraine heeft, ontzettend goede tips!

Informatie about Hoofdpijn

Buikgriep en het Rota-vaccin

Buikgriep bij kinderen, het komt veel voor. Vaak ontstaat dit door het rotavirus. In deze folder en podcast geven we informatie over buikgriep, hoe je uitdroging bij je kind kunt herkennen en over het rota-vaccin

Informatie about Buikgriep en het Rota-vaccin

Gele baby

Een groot deel van de baby’s ziet na de geboorte geel, dit heeft verschillende oorzaken en is gelukkig onschuldig. In deze folder lees je er meer over. Luister ook onze podcast waarin Benthe, de moeder van Zed en kinderarts-neonatoloog Annemieke Kunst meer vertellen!

Informatie about Gele baby

Astma

Astma bij kinderen, ben jij ook zo benieuwd hoe dat klinkt? Luister nu hoe onze kinderlongarts Dr. Bart van Ewijk dit geluid kan nadoen. In deze podcast van Kind bij de Dokter gaan Gerdine Kamp (kinderarts) en Lotte Heijerman (kinderarts in opleiding) in gesprek met Olivier en zijn moeder.

Informatie about Astma