2f152bb8-23af-4e59-bde0-2c4aeacca8aa

Medisch Contact Communicatieprijs

Kind bij de Dokter heeft de derde prijs gewonnen en een beloning van 500 euro ontvangen tijdens de uitreiking van de Stichting Voorlichting Patiënten en Medisch Contact Communicatieprijs. Volgens de jury is ons platform ‘een waardevolle bron van betrouwbare en toegankelijke informatie over de kindergeneeskunde, met onder andere podcasts en folders op jeugdjournaalniveau’.

De Stichting Voorlichting Patiënten (SVP) en Medisch Contact belonen al voor de achtste keer een zorgverlener of team van zorgverleners die aantoonbaar de communicatie met patiënten heeft verbeterd op een manier waar anderen van kunnen leren. Met deze prijs willen Medisch Contact en de SVP inspirerende initiatieven ontdekken en verspreiden, met als doel de communicatie tussen zorgverleners en patiënten te verbeteren.

“Kind bij de Dokter is een waardevolle bron van betrouwbare en toegankelijke informatie over de kindergeneeskunde, met onder andere podcasts en folders op jeugdjournaalniveau”

Jury Medisch contact Communicatieprijst 2023

Tijdens het evenement Medisch Contact Live – Taal en Geneeskunde op 27 juni 2023 vond de prijsuitreiking plaats. De jury prees Kind bij de Dokter en noemde het een waardevolle bijdrage aan betere communicatie en gezamenlijke besluitvorming in de zorg voor kinderen. De samenwerking tussen medische experts, ouders en patiëntenverenigingen werd als een sterk punt benadrukt. Bovendien merkte de jury op dat het platform ook toegevoegde waarde kan hebben in het onderwijs, bijvoorbeeld voor coassistenten.

Kind bij de Dokter is vereerd met de erkenning van Medisch Contact. We zien het als een grote waardering voor ons werk, evenals een bevestiging van de impact die we willen maken binnen de kindergeneeskunde. 

We feliciteren AlloMedics met het winnen van de eerste prijs en Medifoor.nl met de tweede prijs. Jullie inspanningen om de communicatie in de zorg te verbeteren zijn bewonderenswaardig en waardevol. Samen dragen we bij aan een betere zorgervaring voor patiënten en zorgverleners.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor de nieuwste podcasts, onderwerpen, nieuwsitems en blogs.

Onze meest actuele medische onderwerpen

Alle onderwerpen
  • Alle onderwerpen
  • Buik
  • Groei & puberteit
  • Hoofd
  • Lichaam algemeen
  • Luchtwegen

Astma

Astma bij kinderen, ben jij ook zo benieuwd hoe dat klinkt? Luister nu hoe onze kinderlongarts Dr. Bart van Ewijk dit geluid kan nadoen. In deze podcast van Kind bij de Dokter gaan Gerdine Kamp (kinderarts) en Lotte Heijerman (kinderarts in opleiding) in gesprek met Olivier en zijn moeder.

Informatie

Chronische buikpijn

Chronische buikpijn is buikpijn die langer dan 2 maanden bestaat, die je altijd voelt of die vaak terugkomt, iedere week wel een keer of soms vaker. Vaak vind de dokter geen afwijkingen, maar toch heb je wel echt buikpijn. Benieuwd hoe dit zit? Lees dan verder

Informatie

Vroege puberteit

Vroege puberteit komt vaker voor bij meisjes dan bij jongens. Djaylinn’s verhaal begon op 7-jarige leeftijd, toen haar puberteit begon. Ze merkte veranderingen in haar stemming, zoals sneller boos en verdrietig worden. In onze informatieve folder en podcast delen we inzichten over puberteit. Lees en luister om meer te weten te komen over de start van de puberteit, symptomen en behandelingen. Dr. Zwaveling bespreekt ook behandelingsopties en hun voor- en nadelen.

Informatie

Chronische darmontsteking (IBD)

Heb je gehoord over de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa? Dit zijn twee soorten langdurige darmontstekingen. Als je deze ziekten hebt, kun je last hebben van klachten zoals buikpijn, gewichtsverlies, minder groeien, diarree en meer. Wil je weten hoe dokters weten of jij dit hebt en wat je eraan kunt doen? Blijf lezen of luister de podcast voor antwoorden!

Informatie