U kunt bij ons een medisch onderwerp aanvragen
Samen met kind en ouder maken wij relevante, betrouwbare patiƫntinformatie.
Ben jij een ouder of kind en mis je relevante onderwerpen? Heb jij zelf een relevant ziektebeeld (gehad) en deel je graag je ervaringen? Of ben je een zorgverlener en wil je deelnemen aan een of meerdere podcast afleveringen?
Laat je gegevens achter via het contactformulier en we nemen spoedig contact op.
Onze meest actuele medische onderwerpen
- Alle onderwerpen
- Buik
- Groei & puberteit
- Hoofd
- Lichaam algemeen
Vroege puberteit
Vroege puberteit bij kinderen komt bij meisjes vaker voor dan bij jongens. Djaylinn was 7 jaar toen bij haar de puberteit begon. Zij merkte dat ze sneller boos was en verdrietig werd. In deze folder en podcast leer je alles over de puberteit. Wanneer begint de puberteit en wat zijn de symptomen. Ook vertelt Dr. Zwaveling over de behandeling en de voor- en nadelen daarvan.
Chronische darmontsteking (IBD)
De ziekte van Crohn en Colitis ulcerosa zijn twee verschillende vormen van chronische darmontsteking. In het Engels heet dit ook wel Inflammatory Bowel Disease (IBD). Jospehine vertelt samen met haar moeder in onze podcast over het leven met IBD: wat is moeilijk, wat lukt wel goed en waar moet je rekening mee houden? Aangevuld door kinderarts MDL Dr. Tim de Meij kom je alles te weten over de klachten, onderzoek en behandeling bij IBD. In de informatie op de website en in onze folder kun je meer lezen!
Lange lengte bij kinderen
Wij Nederlanders behoren tot de langste mensen op aarde. Maar wanneer ga je hiermee naar de huisarts of kinderarts? Milou is 194cm en heeft op de basisschool een lastige tijd gehad. Ze heeft besloten om iets positiefs uit haar lengte te halen en wie weet zien wij haar binnenkort bij de olympische spelen.
Nog niet of niet meer ongesteld
Niet meer of nog niet ongesteld tijdens de puberteit wordt door artsen amenorroe genoemd. We weten dat dit bij 7 op de 1000 meisjes voorkomt en veel vragen oproept, bijvoorbeeld: wat is er met mij aan de hand en kan ik wel kinderen krijgen? Dr. Roos vertelt ons alles over de hormoonklok en wanneer je naar de dokter moet.