Interview-door-Kind-Ziekenhuis_logo

Samenwerking Stichting Kind en Ziekenhuis

In 2023 werkt Kind bij de Dokter samen met Stichting Kind en Ziekenhuis.

Stichting Kind en Ziekenhuis bevordert al meer dan 45 jaar kind- en gezinsgerichte medische zorg vanuit het perspectief van kind en gezin in het ziekenhuis, thuis of elders. Stichting Kind en Ziekenhuis wil dat alle kinderen die tijdelijk of langdurig ziek zijn, een aandoening hebben of een beperking hebben, optimale kind- en gezinsgerichte zorg krijgen.

fbeelding met dank aan Pieter Hoogesteijn, communicatiemanager Stichting Kind en Ziekenhuis.
Afbeelding met dank aan Pieter Hoogesteijn, communicatiemanager Stichting Kind en Ziekenhuis.

Optimale zorg betekent onder andere dat kinderen zich gezien, gehoord en veilig voelen. Het betekent ook dat kinderen zelf de regie over hun leven blijven voeren. Zowel voor als tijdens en na het zorgproces. Kinderen moeten zoveel mogelijk blijven meedoen en zich zoveel mogelijk lichamelijk, mentaal en sociaal blijven ontwikkelen. 

Vanuit ervaringsdekundigheid stimuleert en bevordert Stichting Kind en Ziekenhuis de kind- en gezinsgerichte zorg, onder meer door onderzoek en het ontwikkelen van tools, handreikingen en andere praktische producten. Verder geeft Stichting Kind en Ziekenhuis voorlichting en fungeert zij als helpdesk en sparringpartner.  

Bij optimale zorg hoort ook dat kinderen en ouders gelijkwaardig partner zijn in het zorgproces. Voorwaarde daarvoor is dat zij kunnen beschikken over toegankelijke en begrijpelijke informatie over hun aandoening en hun behandeling, afgestemd op het niveau van het kind. Met onze podcasts en folders over veel voorkomende kindergeneeskundige onderwerpen zullen wij hieraan bijdragen.

Check de websites www.kindenziekenhuis.nl en www.kindenzorg.nl en houdt onze Instagram in de gaten voor meer informatie over deze samenwerking!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor de nieuwste podcasts, onderwerpen, nieuwsitems en blogs.

Onze meest actuele medische onderwerpen

Alle onderwerpen
  • Alle onderwerpen
  • Buik
  • Groei & puberteit
  • Hoofd
  • Lichaam algemeen
  • Luchtwegen

Astma

Astma bij kinderen, ben jij ook zo benieuwd hoe dat klinkt? Luister nu hoe onze kinderlongarts Dr. Bart van Ewijk dit geluid kan nadoen. In deze podcast van Kind bij de Dokter gaan Gerdine Kamp (kinderarts) en Lotte Heijerman (kinderarts in opleiding) in gesprek met Olivier en zijn moeder.

Informatie

Chronische buikpijn

Chronische buikpijn is buikpijn die langer dan 2 maanden bestaat, die je altijd voelt of die vaak terugkomt, iedere week wel een keer of soms vaker. Vaak vind de dokter geen afwijkingen, maar toch heb je wel echt buikpijn. Benieuwd hoe dit zit? Lees dan verder

Informatie

Vroege puberteit

Vroege puberteit komt vaker voor bij meisjes dan bij jongens. Djaylinn’s verhaal begon op 7-jarige leeftijd, toen haar puberteit begon. Ze merkte veranderingen in haar stemming, zoals sneller boos en verdrietig worden. In onze informatieve folder en podcast delen we inzichten over puberteit. Lees en luister om meer te weten te komen over de start van de puberteit, symptomen en behandelingen. Dr. Zwaveling bespreekt ook behandelingsopties en hun voor- en nadelen.

Informatie

Chronische darmontsteking (IBD)

Heb je gehoord over de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa? Dit zijn twee soorten langdurige darmontstekingen. Als je deze ziekten hebt, kun je last hebben van klachten zoals buikpijn, gewichtsverlies, minder groeien, diarree en meer. Wil je weten hoe dokters weten of jij dit hebt en wat je eraan kunt doen? Blijf lezen of luister de podcast voor antwoorden!

Informatie