Interview-door-Kind-Ziekenhuis_logo

Samenwerking Stichting Kind en Ziekenhuis

In 2023 werkt Kind bij de Dokter samen met Stichting Kind en Ziekenhuis.

Stichting Kind en Ziekenhuis bevordert al meer dan 45 jaar kind- en gezinsgerichte medische zorg vanuit het perspectief van kind en gezin in het ziekenhuis, thuis of elders. Stichting Kind en Ziekenhuis wil dat alle kinderen die tijdelijk of langdurig ziek zijn, een aandoening hebben of een beperking hebben, optimale kind- en gezinsgerichte zorg krijgen.

fbeelding met dank aan Pieter Hoogesteijn, communicatiemanager Stichting Kind en Ziekenhuis.
Afbeelding met dank aan Pieter Hoogesteijn, communicatiemanager Stichting Kind en Ziekenhuis.

Optimale zorg betekent onder andere dat kinderen zich gezien, gehoord en veilig voelen. Het betekent ook dat kinderen zelf de regie over hun leven blijven voeren. Zowel voor als tijdens en na het zorgproces. Kinderen moeten zoveel mogelijk blijven meedoen en zich zoveel mogelijk lichamelijk, mentaal en sociaal blijven ontwikkelen. 

Vanuit ervaringsdekundigheid stimuleert en bevordert Stichting Kind en Ziekenhuis de kind- en gezinsgerichte zorg, onder meer door onderzoek en het ontwikkelen van tools, handreikingen en andere praktische producten. Verder geeft Stichting Kind en Ziekenhuis voorlichting en fungeert zij als helpdesk en sparringpartner.  

Bij optimale zorg hoort ook dat kinderen en ouders gelijkwaardig partner zijn in het zorgproces. Voorwaarde daarvoor is dat zij kunnen beschikken over toegankelijke en begrijpelijke informatie over hun aandoening en hun behandeling, afgestemd op het niveau van het kind. Met onze podcasts en folders over veel voorkomende kindergeneeskundige onderwerpen zullen wij hieraan bijdragen.

Check de websites www.kindenziekenhuis.nl en www.kindenzorg.nl en houdt onze Instagram in de gaten voor meer informatie over deze samenwerking!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor de nieuwste podcasts, onderwerpen, nieuwsitems en blogs.

Onze meest actuele medische onderwerpen

Alle onderwerpen
 • Alle onderwerpen
 • A
 • B
 • C
 • D
 • H
 • K
 • L
 • O
 • P
 • S

Hoofdpijn

Ieder kind heeft wel eens hoofdpijn. Wil jij weten welke soorten hoofdpijn er zijn en hoe je de alarmsignalen kunt herkennen? Lees deze folder of luister onze podcast waarin kinderneuroloog Nienke Scheurer deze en nog veel meer interessante vragen over hoofdpijn beantwoordt. Daarnaast geeft Sebastiaan (11 jaar) die zelf migraine heeft, ontzettend goede tips!

Informatie about Hoofdpijn

Buikgriep en het Rota-vaccin

Buikgriep bij kinderen, het komt veel voor. Vaak ontstaat dit door het rotavirus. In deze folder en podcast geven we informatie over buikgriep, hoe je uitdroging bij je kind kunt herkennen en over het rota-vaccin

Informatie about Buikgriep en het Rota-vaccin

Gele baby

Een groot deel van de baby’s ziet na de geboorte geel, dit heeft verschillende oorzaken en is gelukkig onschuldig. In deze folder lees je er meer over. Luister ook onze podcast waarin Benthe, de moeder van Zed en kinderarts-neonatoloog Annemieke Kunst meer vertellen!

Informatie about Gele baby

Astma

Astma bij kinderen, ben jij ook zo benieuwd hoe dat klinkt? Luister nu hoe onze kinderlongarts Dr. Bart van Ewijk dit geluid kan nadoen. In deze podcast van Kind bij de Dokter gaan Gerdine Kamp (kinderarts) en Lotte Heijerman (kinderarts in opleiding) in gesprek met Olivier en zijn moeder.

Informatie about Astma