Onderwijsinnovatieprijs

Onderwijs Innovatie Prijs Kindergeneeskunde 2022

Op het NVK Congres 2022 heeft Kind bij de Dokter de prestigieuze Onderwijs Innovatie Prijs in de wacht gesleept. Deze prijs, uitgereikt door de Stichting O.O.K! (Ontwikkeling van het Onderwijs in de Kindergeneeskunde), erkent en beloont de meest aansprekende innovaties binnen het kindergeneeskundig onderwijs. Het doel van deze prijs is het bevorderen van de ontwikkeling en vooruitgang van het geneeskundig onderwijs.

De Marie-José Walenkamp onderwijsprijs voor aios kindergeneeskunde ging dit jaar naar ons platform, omdat ‘met dit innovatieve initiatief een unieke en effectieve manier van onderwijs aan aankomende kinderartsen wordt aangeboden’. Het team van Kind bij de Dokter is trots op deze erkenning en ziet het als een bevestiging van hun toewijding aan de verbetering van de medische zorg voor kinderen.

Gerdine Kamp, bestuursvoorzitter van Kind bij de Dokter, nam de prijs persoonlijk in ontvangst tijdens het congres van de Nederlandse Vereniging van Kindergeneeskunde. Kamp sprak haar trots uit en benadrukte het belang van excellent onderwijs in de kindergeneeskunde voor de toekomstige generatie artsen. “We zijn enorm vereerd met deze erkenning en het bevestigt dat we op de juiste weg zijn”, aldus Kamp.

“We blijven ons voortdurend inzetten om de zorg voor kinderen te verbeteren, niet alleen in de behandelkamer, maar ook in het onderwijs. Deze prijs motiveert ons om door te gaan met het ontwikkelen van innovatieve leermethoden die aios kindergeneeskunde optimaal voorbereiden op hun toekomstige carrière.”

Kind bij de Dokter feliciteert ook de andere prijswinnaars van het NVK Congres 2022. CoMaster ontving de tweede prijs in de categorie Marie-José Walenkamp onderwijsprijs voor aios kindergeneeskunde.

Met deze erkenning blijft Kind bij de Dokter zich onverminderd inzetten voor de bevordering van excellent onderwijs in de kindergeneeskunde en het streven naar de best mogelijke zorg voor alle kinderen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor de nieuwste podcasts, onderwerpen, nieuwsitems en blogs.

Onze meest actuele medische onderwerpen

Alle onderwerpen
 • Alle onderwerpen
 • A
 • B
 • C
 • D
 • G
 • H
 • I
 • K
 • L
 • N
 • O
 • P
 • R
 • S
 • V

Hoofdpijn

Ieder kind heeft wel eens hoofdpijn. Wil jij weten welke soorten hoofdpijn er zijn en hoe je de alarmsignalen kunt herkennen? Lees deze folder of luister onze podcast waarin kinderneuroloog Nienke Scheurer deze en nog veel meer interessante vragen over hoofdpijn beantwoordt. Daarnaast geeft Sebastiaan (11 jaar) die zelf migraine heeft, ontzettend goede tips!

Informatie about Hoofdpijn

Buikgriep en het Rota-vaccin

Buikgriep bij kinderen, het komt veel voor. Vaak ontstaat dit door het rotavirus. In deze folder en podcast geven we informatie over buikgriep, hoe je uitdroging bij je kind kunt herkennen en over het rota-vaccin

Informatie about Buikgriep en het Rota-vaccin

Gele baby

Een groot deel van de baby’s ziet na de geboorte geel, dit heeft verschillende oorzaken en is gelukkig onschuldig. In deze folder lees je er meer over. Luister ook onze podcast waarin Benthe, de moeder van Zed en kinderarts-neonatoloog Annemieke Kunst meer vertellen!

Informatie about Gele baby

Astma

Astma bij kinderen, ben jij ook zo benieuwd hoe dat klinkt? Luister nu hoe onze kinderlongarts Dr. Bart van Ewijk dit geluid kan nadoen. In deze podcast van Kind bij de Dokter gaan Gerdine Kamp (kinderarts) en Lotte Heijerman (kinderarts in opleiding) in gesprek met Olivier en zijn moeder.

Informatie about Astma