Onderwijsinnovatieprijs

Onderwijs Innovatie Prijs Kindergeneeskunde 2022

Op het NVK Congres 2022 heeft Kind bij de Dokter de prestigieuze Onderwijs Innovatie Prijs in de wacht gesleept. Deze prijs, uitgereikt door de Stichting O.O.K! (Ontwikkeling van het Onderwijs in de Kindergeneeskunde), erkent en beloont de meest aansprekende innovaties binnen het kindergeneeskundig onderwijs. Het doel van deze prijs is het bevorderen van de ontwikkeling en vooruitgang van het geneeskundig onderwijs.

De Marie-José Walenkamp onderwijsprijs voor aios kindergeneeskunde ging dit jaar naar ons platform, omdat ‘met dit innovatieve initiatief een unieke en effectieve manier van onderwijs aan aankomende kinderartsen wordt aangeboden’. Het team van Kind bij de Dokter is trots op deze erkenning en ziet het als een bevestiging van hun toewijding aan de verbetering van de medische zorg voor kinderen.

Gerdine Kamp, bestuursvoorzitter van Kind bij de Dokter, nam de prijs persoonlijk in ontvangst tijdens het congres van de Nederlandse Vereniging van Kindergeneeskunde. Kamp sprak haar trots uit en benadrukte het belang van excellent onderwijs in de kindergeneeskunde voor de toekomstige generatie artsen. “We zijn enorm vereerd met deze erkenning en het bevestigt dat we op de juiste weg zijn”, aldus Kamp.

“We blijven ons voortdurend inzetten om de zorg voor kinderen te verbeteren, niet alleen in de behandelkamer, maar ook in het onderwijs. Deze prijs motiveert ons om door te gaan met het ontwikkelen van innovatieve leermethoden die aios kindergeneeskunde optimaal voorbereiden op hun toekomstige carrière.”

Kind bij de Dokter feliciteert ook de andere prijswinnaars van het NVK Congres 2022. CoMaster ontving de tweede prijs in de categorie Marie-José Walenkamp onderwijsprijs voor aios kindergeneeskunde.

Met deze erkenning blijft Kind bij de Dokter zich onverminderd inzetten voor de bevordering van excellent onderwijs in de kindergeneeskunde en het streven naar de best mogelijke zorg voor alle kinderen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor de nieuwste podcasts, onderwerpen, nieuwsitems en blogs.

Onze meest actuele medische onderwerpen

Alle onderwerpen
  • Alle onderwerpen
  • Buik
  • Groei & puberteit
  • Hoofd
  • Lichaam algemeen

Chronische buikpijn

Chronische buikpijn is buikpijn die langer dan 2 maanden bestaat, die je altijd voelt of die vaak terugkomt, iedere week wel een keer of soms vaker. Vaak vind de dokter geen afwijkingen, maar toch heb je wel echt buikpijn. Benieuwd hoe dit zit? Lees dan verder

Informatie

Vroege puberteit

Vroege puberteit komt vaker voor bij meisjes dan bij jongens. Djaylinn’s verhaal begon op 7-jarige leeftijd, toen haar puberteit begon. Ze merkte veranderingen in haar stemming, zoals sneller boos en verdrietig worden. In onze informatieve folder en podcast delen we inzichten over puberteit. Lees en luister om meer te weten te komen over de start van de puberteit, symptomen en behandelingen. Dr. Zwaveling bespreekt ook behandelingsopties en hun voor- en nadelen.

Informatie

Chronische darmontsteking (IBD)

Heb je gehoord over de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa? Dit zijn twee soorten langdurige darmontstekingen. Als je deze ziekten hebt, kun je last hebben van klachten zoals buikpijn, gewichtsverlies, minder groeien, diarree en meer. Wil je weten hoe dokters weten of jij dit hebt en wat je eraan kunt doen? Blijf lezen of luister de podcast voor antwoorden!

Informatie

Lange lengte bij kinderen

Wij Nederlanders behoren tot de langste mensen op aarde. Maar wanneer ga je hiermee naar de huisarts of kinderarts? Milou is 194cm en heeft op de basisschool een lastige tijd gehad. Ze heeft besloten om iets positiefs uit haar lengte te halen en wie weet zien wij haar binnenkort bij de olympische spelen.

Informatie