movingstories3

Moving Stories – introductieblog

Moving Stories. Dat is waar het bij ons om draait. Mediaproducties en trainingen met een focus op diversiteit en relevante sociaal-maatschappelijke onderwerpen. Die mensen in beweging brengen, of laten reflecteren. Om impact te creëren of zelfs maatschappelijke verandering teweeg te brengen. We brengen verhalen tot leven in elke taal, in onafhankelijke productie of in opdracht. Soms schakelen we de hulp in van het Talent Team: we coachen jonge mediamakers uit verschillende achtergronden in het waarmaken van hun ambities.

We werken aan documentaires, video’s (social media, e-learning, explainer video’s, promovideo’s, evenementregistraties, animaties, videokunst), teksten, fotografieprojecten en magazines. Naast onze mediaproducties ontwikkelen en bieden we trainingen aan in video, fotografie en storytelling. We hebben veel ervaring met media voor de medische sector. Zo maakten we verschillende medische (vak)bladen, folders voor ziekenhuizen, video’s voor Medical Media en podcasts voor Kind bij de Dokter. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor de nieuwste podcasts, onderwerpen, nieuwsitems en blogs.

Onze meest actuele medische onderwerpen

Alle onderwerpen
 • Alle onderwerpen
 • A
 • B
 • C
 • D
 • G
 • H
 • I
 • K
 • L
 • N
 • O
 • P
 • R
 • S
 • V

Hoofdpijn

Ieder kind heeft wel eens hoofdpijn. Wil jij weten welke soorten hoofdpijn er zijn en hoe je de alarmsignalen kunt herkennen? Lees deze folder of luister onze podcast waarin kinderneuroloog Nienke Scheurer deze en nog veel meer interessante vragen over hoofdpijn beantwoordt. Daarnaast geeft Sebastiaan (11 jaar) die zelf migraine heeft, ontzettend goede tips!

Informatie about Hoofdpijn

Buikgriep en het Rota-vaccin

Buikgriep bij kinderen, het komt veel voor. Vaak ontstaat dit door het rotavirus. In deze folder en podcast geven we informatie over buikgriep, hoe je uitdroging bij je kind kunt herkennen en over het rota-vaccin

Informatie about Buikgriep en het Rota-vaccin

Gele baby

Een groot deel van de baby’s ziet na de geboorte geel, dit heeft verschillende oorzaken en is gelukkig onschuldig. In deze folder lees je er meer over. Luister ook onze podcast waarin Benthe, de moeder van Zed en kinderarts-neonatoloog Annemieke Kunst meer vertellen!

Informatie about Gele baby

Astma

Astma bij kinderen, ben jij ook zo benieuwd hoe dat klinkt? Luister nu hoe onze kinderlongarts Dr. Bart van Ewijk dit geluid kan nadoen. In deze podcast van Kind bij de Dokter gaan Gerdine Kamp (kinderarts) en Lotte Heijerman (kinderarts in opleiding) in gesprek met Olivier en zijn moeder.

Informatie about Astma