KBDD Vrijwilligersdag April 2024

Vrijwilligersdag Kind bij de Dokter – 13 april 2024 

Op zaterdag 13 april stond een nieuwe vrijwilligersdag van Kind bij de Dokter op de planning. Een dag om met het Kind bij de Dokter team (het kernteam en de vrijwilligers) terug te kijken op het afgelopen jaar, maar juist ook samen een hechter team te vormen en iedereens kwaliteiten zo goed mogelijk te benutten.  

De dag begon onder het genot van een fijne lunch met een korte terugblik op het afgelopen jaar, waar onder andere werd stilgestaan bij de gepubliceerde folders en podcasts. Vervolgens begonnen we met de eerste workshop van de dag, genaamd ‘In je element’. De workshop stond onder leiding van Thysa Meier Mattern en Ruud van Andel, trainers op het vlak van persoonlijke ontwikkeling. Tijdens deze workshop werden de vier kernelementen ‘vuur’, ‘lucht’, ‘water’ en ‘aarde’ besproken en kwamen we er onderling snel achter wie het meest bij welk element hoort. Geen van onze persoonlijke eigenschappen waren meer geheim voor elkaar! Ook stonden we stil bij iedereen zijn intrinsieke motivatie om vrijwilliger te zijn bij Kind bij de Dokter, erg leuk en bijzonder om iedereens totaal verschillende motivaties te horen.

Het tweede deel van de dag bestond uit een ChatGPT workshop onder leiding van Jip Mulders. De workshop begon met een praatje van Sebastian Dingemans, de secretaris van Kind bij de Dokter, over zijn ervaringen met het gebruik van ChatGPT vanuit zijn journalistieke achtergrond. Van Jip hebben we vervolgens veel nuttige tips en tricks geleerd over het gebruik van ChatGPT en zijn we daarna gaan oefenen en hebben we ChatGPT een folder laten schrijven, welke al best in de goede richting kwam.  

We hebben ten slotte de dag gezellig afgesloten met een borrel met heerlijke bitterballen en een drankje in de zon. We hebben elkaar allemaal weer een stukje beter leren kennen en hebben allemaal veel energie om veel nieuwe folders en podcasts te produceren. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor de nieuwste podcasts, onderwerpen, nieuwsitems en blogs.

Onze meest actuele medische onderwerpen

Alle onderwerpen
 • Alle onderwerpen
 • A
 • B
 • C
 • D
 • G
 • H
 • I
 • K
 • L
 • N
 • O
 • P
 • R
 • S
 • V

Hoofdpijn

Ieder kind heeft wel eens hoofdpijn. Wil jij weten welke soorten hoofdpijn er zijn en hoe je de alarmsignalen kunt herkennen? Lees deze folder of luister onze podcast waarin kinderneuroloog Nienke Scheurer deze en nog veel meer interessante vragen over hoofdpijn beantwoordt. Daarnaast geeft Sebastiaan (11 jaar) die zelf migraine heeft, ontzettend goede tips!

Informatie about Hoofdpijn

Buikgriep en het Rota-vaccin

Buikgriep bij kinderen, het komt veel voor. Vaak ontstaat dit door het rotavirus. In deze folder en podcast geven we informatie over buikgriep, hoe je uitdroging bij je kind kunt herkennen en over het rota-vaccin

Informatie about Buikgriep en het Rota-vaccin

Gele baby

Een groot deel van de baby’s ziet na de geboorte geel, dit heeft verschillende oorzaken en is gelukkig onschuldig. In deze folder lees je er meer over. Luister ook onze podcast waarin Benthe, de moeder van Zed en kinderarts-neonatoloog Annemieke Kunst meer vertellen!

Informatie about Gele baby

Astma

Astma bij kinderen, ben jij ook zo benieuwd hoe dat klinkt? Luister nu hoe onze kinderlongarts Dr. Bart van Ewijk dit geluid kan nadoen. In deze podcast van Kind bij de Dokter gaan Gerdine Kamp (kinderarts) en Lotte Heijerman (kinderarts in opleiding) in gesprek met Olivier en zijn moeder.

Informatie about Astma