Onze actuele Nieuws & Blogs
Onderwijs Innovatie Prijs Kindergeneeskunde 2022
In 2022 won Kind bij de dokter de Marie-José Walenkamp Onderwijs Innovatie Prijs. De prijs werd uitgereikt tijdens het congres van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) door Stichting O.O.K! We zijn dankbaar voor deze erkenning en blijven ons inzetten voor de bevordering van onderwijs in de Kindergeneeskunde en de beste zorg voor alle kinderen.
Medisch Contact Communicatieprijs
Kind bij de Dokter heeft de derde prijs gewonnen en een beloning van 500 euro ontvangen tijdens de uitreiking van de Stichting Voorlichting Patiënten en Medisch Contact Communicatieprijs. Volgens de jury is ons platform ‘een waardevolle bron van betrouwbare en toegankelijke informatie over de kindergeneeskunde, met onder andere podcasts en folders op jeugdjournaalniveau’.
Samenwerking Stichting Kind en Ziekenhuis
In 2023 werkt Kind bij de Dokter samen met Stichting Kind en Ziekenhuis. Stichting Kind en Ziekenhuis bevordert al meer dan 45 jaar kind- en gezinsgerichte medische zorg vanuit het perspectief van kind en gezin in het ziekenhuis, thuis of elders. Stichting Kind en Ziekenhuis wil dat alle kinderen die tijdelijk of langdurig ziek zijn,…
Vrijwilligersteam Kind bij de Dokter
Ons vrijwilligersteam Kind bij de Dokter is in 2022 achter de schermen enorm gegroeid en aanvulling van ons team met deskundigenwas daarom hard nodig. Na een week van sollicitaties in september 2022 zijn wij verheugd om 15 vrijwilligezorgprofessionalste verwelkomen bij Kind bij de Dokter! Onder toeziend oog van onze vrijwilligerscoördinator Anne Hoffman (basisarts, projectmedewerker AUMC en…
Interview NVK magazine
Podcast 3X7 Bij de dokter ‘De mix van medische info en patiëntverhalen is uniek’ Hun podcast is een gat in de markt. Aan de hand van een vaste formule (7 vragen, 7 antwoorden, 7 tips) gaan kinderarts Gerdine Kamp en anios Lotte Heijerman in gesprek met ouder en kind over een thema, ziekte of behandeling…
Interview door Kind & Ziekenhuis
Podcast 3×7 bij de dokter: patiëntinformatie anno nu voor kinderen en ouders Met 3×7 bij de dokter bedachten kinderarts Gerdine Kamp en arts-assistent Lotte Heijerman een nieuwe, moderne vorm van patiëntinformatie. Geen folder of webtekst, maar een podcast met deskundige uitleg door de dokter én ervaringen van kinderen en ouders. Alsof je erbij zit in…
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor de nieuwste podcasts, onderwerpen, nieuwsitems en blogs.
Onze meest actuele medische onderwerpen
- Alle onderwerpen
- Buik
- Groei & puberteit
- Hoofd
- Lichaam algemeen
Nog niet of niet meer ongesteld
Niet meer of nog niet ongesteld tijdens de puberteit wordt door artsen amenorroe genoemd. We weten dat dit bij 7 op de 1000 meisjes voorkomt en veel vragen oproept, bijvoorbeeld: wat is er met mij aan de hand en kan ik wel kinderen krijgen? Dr. Roos vertelt ons alles over de hormoonklok en wanneer je naar de dokter moet.
Koorts bij kinderen
Koorts bij jonge kinderen komt vaak voor. Onder de leeftijd van 5 jaar kan 8x per jaar koorts normaal zijn. Het afweersysteem is dan nog in training, dit kun je vergelijken met het leren van een spelletje. Op welke signalen moet je precies letten als je kind koorts heeft en wanneer laat je je kind thuis uitzieken?
Koortsstuip
Stuip, stuipen bij kinderen dan denkt eigenlijk iedereen aan epilepsie. Meestal gaat het hier juist om een onschuldige koortsstuip! Gerdine Kamp (kinderarts) vertelt dat het meemaken van een koortsstuip een heftige gebeurtenis is en ook dat een onschuldige koortsstuip niet schadelijk is.
ADHD
Als je het hebt over ADHD, zeggen veel mensen ‘alle dagen heel druk’, klopt dit eigenlijk wel? Rob Roderiques Pereira kinderarts en expert legt uit dat dit niet altijd zo is en afhankelijk is van meerdere factoren. Je kunt je hersenen vergelijken met een zeef: soms werkt de zeef niet goed en dan komen alle prikkels binnen.